piektdiena, 2012. gada 19. oktobris

Atskats treniņnometnē Lillehamerā.

Nonākot Lillehamerā komandu pārsteidz lieliskais laiks, kas ir saulains un diez gan silts, bet šie prieki nav ilgi, jo jau nākamās dienas nāk ar īstu skandināvu laiku, kas ir lietains un miglā tīts.Miglā tīta arī trase mūsu pilotiem Oskaram Ķibermanim, Uģim Žaļimam un Oskaram Melbārdim, taču jāsaka, ka Melbārdis šeit uzsācis savas bobslejista gaitas kā stūmējs, bet no trases atmiņā palicis ļoti maz.

Pirmie treniņi trasē notiek gana raiti, tāpēc nav laika ierastajam pirmā brauciena stresam.Visi trīs piloti trasi veic uz slidām, tātad bez kritieniem, kas ir neliels dopings pārliecībai, ka šeit viss būs kārtībā.Trase gana sarežģīta, lai nobrauktu labu laiku finišā, tāpēc treneri cenšas iemācīt pareizās līnijas un trajektorijas, kas sākumā nenotiek tik raiti. Nonākam pie secinājuma, ka jāizmanto viss laiks, ko pavadām Norvēģijas olipimskajā trasē un jāizmanto iespēja braukt divus treniņus dienā, kas ir samērā liela slodze stūmējiem, kā arī pilotiem, kam nav iespēja nomainīties un paņemt brīvu rīta vai vakara treniņu, tātad priekšā garas un fiziski grūtas desmit treniņu dienas. Jāatceras, ka komanda strādā pie fiziskās sagatavotības, kas notiek pirms vai pēc trases treniņiem, tāpēc puišiem jābūt izturīgiem šajā maratonā, bet izturot šo pirms sezonas darbu būsim ieguldījuši nozīmīgu darbu garās sezonas labā.

Kopā ar mums Lillehamerā trenējas visa Šveices izlase, jāpiemin, ka trases treneris Šveiciešiem ir neviens cits kā Jānis Ķipurs. Bez šveiciešiem trenējas arī Itālījas izlase un Austrijas sieviešu ekipāža.
Tā kā Šveices izlase trasē rīko savas nacionālās komandas atlases sacensības, arī mēs saņemam uzaicinājumu piedalīties šajās mazajās sacensībās. Sacensībās dalību ņem arī Itāļu izlase ar tās līderi Berttazo.
Visas trīs Latvijas ekipāžās piedalās sacīkstēs, sastāvos Melbārdis/Dreiškens, Žaļims/Broks un Ķibermanis/Zīrups.
Spēcīgākā no Latvijas ekipāžām Melbārdis/Dreiškens sastāda labu konkurenci titulētam Šveicietim Beatam Hefti, kurš šoreiz nestartē ar savu ierasto pārinieku. Šajā neoficiālā cīņā izrādāmies nedaudz ātrāki gan startā, gan finišā, tāpēc nākas secināt, ka esam uz pareizā ceļa tehniskā ziņā un sastāvu komplektēšanā.

Rīt noslēdzam treniņnometni ar nelielām treniņsacensībam četrinieku ekipāžām. Jāsecina, ka komanda ir labi pastrādājusi un veikusi teju trīsdesmit braucienu, kas nav slikts rādītājs, kā arī pastrādāts pie fiziskās formas uzlabošanas. Ierodoties Latvījā komanda nedaudz atvilks elpu un jau pēc pāris dienām dosies uz Siguldu, kur veiks pāris braucienus savā mājas trasē un pilnveidos starta sadarbību ledus estakādē.






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru