piektdiena, 2012. gada 23. novembris

Saruna ar komandas lielāko vīru.

Pagājušajā nedēļa nogalē bobslejisti Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens startēja otrajā Pasaules kausa izcīņas posmā Pārksitijas trasē ASV. Divniekos Latvijas ekipāžai - 4.vieta un četriniekos - 10.vieta.



Šobrīd Latvijas bosbleja komanda jau ir devusies uz nākamo sacensību posmu Vistleras trasē Kanādā.
"Esam jau Vistlerā un sāksim trešo sacensību nedēļu pirms neliela pārtraukuma," saka Daumants.
Analizējot aizvadītās sacensības, bobslejists atzīst, ka divnieki sanākuši necerēti labi.
"Treniņos rezultāti nebija īpaši labi, bet sacensībās pirmajā braucienā viss izdevās un 1.vieta. Otrajā braucienā kļūdas braukšanā atmeta mūs uz 4.vietu, bet vismaz labi, ka kļūdas ir zināmas. Arī kritiens pirms mūsu starta pamatīgi izsita no sliedēm. Visticamāk, ka būtu veicies labāk gan startā, gan finišā, ja nebūtu šis kanādiešu kritiens," secina Daumants.
"Četriniekos viss bija citādāk - brauciena izdevās labi, bet rezultāta nebija! Domājam, ka izvēlējāmies nepareizas slidas, jo sacensību laikā bija plus 10 grādi, bet izvēlētās slidas vairāk ir domātas krietni aukstākiem laika apstākļiem - par to neliela vilšanās."
Vistleras trase noteikti būs krietns pārbaudījums O.Melbārdim kā pilotam. Te viņš pats vēl nav braucis, Vankūveras olimpisko spēļu laikā kā stūmējam Jāņa Miņina komandā ir piedzīvoti arī kritieni treniņbraucienos. Taču, kā atzinis galvenais treneris Sandis Prūsis, Oskars ļoti ātri apgūst svešas trases, ko pierādījusi arī Pārksitija.
Domājot par rezultātiem Vistlerā, Daumants norāda, ka tā kopumā ir patīkama trase, bet ar vienu ļoti bīstamu pagriezienu, kurā iepriekšējās sezonās jau piedzīvoti vairāki smagi kritieni.
"Ja Oskaram izdosies apgūt šo sarežģīto vietu, tad visam vajadzētu būt kārtībā!" saka Daumants.



Raksts no http://www.dzirkstele.lv/portals/sports/raksts.html?xml_id=38802
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru